13 Şubat 2013 Çarşamba

Android Draw9Patch Tool

Bir Android projesinde res klasörü altında farklı cihaz boyutlarına göre farklı çözünürlükte resimlerin tutulduğu drawable klasörlerinin ne kadar faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz.Fakat küçük cihazlar için oluşturulan bir resim dosyasını  bir tablet ya da büyük ekranlı bir telefon için büyüttüğümüzde görüntü kalitesi bir hayli düştüğünü çoğumuz tecrübe etmişizdir.










Öğrenme aşamasında her ne kadar büyük bir sorun gibi görünmese de ürün aşamasına gelmiş uygulamalarda oluşacak çözünürlük problemleri uygulamaları ciddi havasından uzaklaştırıp çok basit bir hale sokuyor.Front end developer olmayan ya da lisanslı bir resim işleme uygulamasına bulunmayan android geliştiricileri için Draw 9-Patch adında çok pratik bir android tool mevcut ve bu tool android sdk kurulumunda default olarak geliyor.

Bu tool'a  android-sdk nizin kurulu olduğu dizindeki extras klasöründen ulaşabilirsiniz.










Uygulama yukarıdaki gibi bir arayüze sahip.Kullanmak istediğimiz butonmuzu uygulama üzerine taşıdığımızda


karşımıza şeklinde bir arayüz çıkıcak.Sağda düzenleme yapacağımız kısmı ve solda da bir önizleme penceresi görüyoruz.Alt kısımdan show patches özelliğini seçip daha rahat çalışmak için sol menümüzü büyütelim


Soldaki siyah beyaz kareye tıklayıp aşağı doğru inerek kırılmaların olmadığı kısmı seçelim. Yanlış seçim yaptığınız taktirde mouse'un sağ tuşu ile mor kısmı tekrar yeşile çevirebilirsiniz.

Daha sonra aynı işlemi enine yapalım.



Bu işlemi de tamamladıktan alt taraftan show content seçeneğini seçip önizleme ekranımıza dönelim.Butonumuzun tamamen mavi olduğunu görüyoruz fakat biz sadece kenarlıkları düzeltmek istiyoruz.



 bu yüzden soldaki düzenleme menümüzü tekrar açıyor ve butonumuzun etrafında siyah çizgi yapacak şekilde tur daha atıyoruz.



Bu işlemde bittiğinde butonlarımızın önizlemesi yukarıdaki gibi olacak.

File Menüsünden resmimizi kaydedip drawable klasörüne atalım ve sonuçları görelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder